wintergarten7_369
Goeden Morgen Hierbij willen wij graag even onze reacties kwijt over de manier... verder lezen foto serre_0023
... verder lezen foto serre_0042
... verder lezen
Lening voor een serre

Vergunning

Serre
Hebt u besloten om het hele jaar optimaal te genieten van uw tuin? En bent u het zat om buiten te zitten en plotseling naar binnen te moeten verhuizen omdat het ineens begint te regenen? Dan is het bouwen van een serre, veranda of terrasoverkapping een goed plan.

Een serre biedt u de mogelijkheid om het gevoel te hebben dat u buiten zit terwijl u geen last hebt van hard wind of de regen. Ook kan de aanbouw van een serre voor u betekenen dat uw woning veel lichter wordt of dat u meer ruimte hebt in huis. Serres zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, voor bijna elke bouwstijl zijn tegenwoordig wel serres beschikbaar. U kunt dus altijd een serre kiezen die bij u past.

Aangezien de keuze in serres zo groot is, is het aan te raden om u goed te oriënteren. Ga eens bij verschillende bedrijven kijken wat er allemaal mogelijk is en houdt rekening met de ruimte die u hebt voor het plaatsen van de serre.

Voordat u een serre gaat plaatsen is het verstandig om te informeren naar de vergunning. In sommige gevallen is met de bouw van een woning al rekening gehouden met de bouw van een serre, maar meestal moet u nog een vergunning aanvragen. Bij het online omgevingsloket kunt u een vergunningcheck uitvoeren om er achter te komen of u een vergunning aan dient te vragen. Bij het aanvragen van een vergunning dient u bouwtekeningen aan te leveren.

U zult de volgende vier bouwtekeningen aan moeten leveren bij uw gemeente om een vergunning aan te vragen:

  • Gevelaanzicht
  • Doorsnedetekening
  • Detailtekening
  • Plattegrond

De kosten van de tekeningen voor een serre zijn 569,-.
Wilt u een aanvraag doen om een bouwtekening te laten maken, vraag dan vrijblijvend bij ons deze tekeningen aan.